Cadware Moraine Compact werkstation

Het Cadware Moraine Compact werkstation biedt nieuwe mogelijkheden dankzij haar draagbaarheid. We doen daarbij geen concessies op het gebied van de performance.

Cadware Compact workstation werkplek
In een tijd, waarin thuis werken de norm lijkt te worden, is de roep om draagbare systemen groot geworden. Daarvoor is mobiel werkstation dan natuurlijk een mogelijkheid. Wie echter maximale performance wil voor zijn CAD werkstation, kan niet om een desktop systeem heen. De Cadware Moraine werkstations staan bekend als de snelste CAD werkstations op de markt. Daarvan is nu ook een compacte variant beschikbaar.

Cadware Compact vs Cadware standaard behuizingKlein maar krachtig

Met een volume van 16,7 liter is het Moraine Compact werkstation twee keer zo klein als de standaard werkstations. Het biedt toch ondersteuning voor grafische kaarten tot de populaire Nvidia Quadro RTX4000. Het geheugen is uit te breiden tot 64 GB en er is ruimte voor een tweede SSD. Dat is meer dan voldoende voor de zwaarste CAD toepassingen.

Thunderbolt 3 dock

Het systeem is voorzien van een Thunderbolt 3 interface. Dat zie je ook op high-end laptops. Thunderbolt 3 wordt vooral gebruikt voor het aansluiten van docking stations. Hierbij worden alle apparaten op het bureau aangesloten met één kabel. Denk daarbij aan beeldschermen, netwerk en USB apparaten als toetsenbord, muis en 3D muis. Dit vereenvoudigt het wisselen tussen meerdere werkplekken. Zo hoeft alleen de voedingskabel en een Thunderbolt 3 kabel te worden aangesloten. Thunderbolt 3 dock ondersteunen vaak twee beeldschermen met een Ultra HD resolutie met een verversingsfrequentie van 60 Hz.

Klein en prachtig

Voor de prestaties is het is geheel onbelangrijk, maar het oog wil ook wat. De Cadware Moraine Compact heeft een strakke, moderne behuizing, gemaakt van degelijke materialen, zoals aluminium.

Aanzicht linksvoor Cadware Compact workstation
Aanzicht links en bovenzijde Cadware Compact workstation
Bovenzijde Cadware Compact workstation met houten paneel
Is uw interesse gewekt? Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op voor een goed advies. Kijk ook eens in onze shop.

Fred Hoebink

04 feb 2021