Cadware Ridgway engineering werkstations

Cadware Ridgway High Performance Engineering werkstations

9 oktober 2020

Cadware Ridgway werkplek

CFD analyseHet maken van FEA analyses, zoals sterkteberekeningen en flow-analyse, wordt door de huidige ontwikkelingen in de software steeds toegankelijker gemaakt. Steeds meer engineers maken gebruik van die mogelijkheid. Naast constructiewerk in moderne 3D CAD systemen worden daardoor regelmatig complexe FEA berekeningen gedaan. Die zorgt voor een bijzondere uitdaging, als het gaat om de optimale performance van zijn hardware. De eisen voor goede performance, die de twee applicaties stellen, lopen behoorlijk uiteen. Ze zijn in sommige opzichten zelfs in strijd met elkaar. Dat resulteert steeds vaker in een minder dan ideale werkwijze. De berekening wordt voor het einde van de werkdag aangezet in de hoop de volgende ochtend met een bruikbaar resultaat verder te kunnen.

Cadware heeft de oplossing voor dit dilemma.

Twee performance varianten

De CAD heeft software in hoofdzaak snelheid nodig in het verwerken van een enkelsporig proces (de zogenoemde single-threaded performance). FEA en andere software heeft met name voor de rekenintensieve taken juist wel profijt van een meersporig proces. Het is geholpen bij een processor met veel rekenkernen. Hierin zit echter een tegenstrijdigheid. Hoe meer rekenkernen in een processor, hoe meer de single-threaded performance daaronder lijdt.

Bovendien stelt FEA ook nog andere eisen op het gebied van werkgeheugen en opslag.

Geen concessies

Het nieuwe Cadware Ridgway werkstations verenigt beide eisen in zich. Het biedt een uitstekende FEA performance, zonder dat de CAD performance daaronder lijdt. Het is daarnaast ook nog eens zeer flexibel te configureren. Ook het uitbreiden achteraf is goed mogelijk.

Tijd besparen

Voor een CAD systeem geldt al snel, dat een sneller systeem leidt tot het besparen van tijd. Voor FEA analyses geldt dat in nog veel sterkere mate. Een eenvoudige berekening duurt al snel enkele minuten. Bij complexe berekeningen kan dat oplopen tot uren of meer. Elke procent winst levert dan ook meteen een serieus voordeel op.

Kijk zelf of laat u adviseren

In onze webshop vindt u de Cadware Ridgway werkstation. Wilt u zich laten adviseren over de vele mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Fred Hoebink

09 okt 2020
MSI CreatorPro Z17

MSI CreatorPro Z17

MSI CreatorPro Z17: mobiele alleskunner voor uw CAD werkplek   De MSI CreatorPro Z17 is de nieuwe...

Lees meer