Cadware M13 Mirage werkstations

Cadware M13 Mirage werkstations

De ontwikkelingen gaan snel bij Intel en daarmee ook bij Cadware. Een half jaar na de introductie van onze M12 Milton werkstations, introduceren wij met plezier de Cadware M13 Mirage werkstations. Deze werkstations zijn gebaseerd op de 13e generatie Intel Core processoren. Het verheugt ons te kunnen melden, dat de stappen in performance niet kleiner zijn geworden. Zowel op het gebied van de voor CAD toepassingen zo belangrijke single core performance als op de multi core performance is de vooruitgang weer zeer positief. De nieuwe processoren borduren voort op de nieuw geïntroduceerde architectuur van de 12e generatie. Ook de nieuwe processoren hebben dus naast de Performance cores ook Efficient cores.

Interessant is verder, dat ook de Intel Core i5 13600K een volwaardige high-end processor is. Voor pure CAD taken doet deze processor in dit Cadware M13 Mirage werkstation vrijwel niet onder voor de Core i7. Wordt er ook flink van de multi-threaded performance gebruik gemaakt, dan is de Core i7 een verstandige keuze. De Core i9 uit deze reeks stelt behoorlijk afwijkende eisen aan het systeem. Door de nadruk op de indrukwekkende multi-threaded performance van deze processor, ligt ook het toepassingsgebied wat anders. Hier maken we dus een op zich staande configuratie van.

Voor een indicatie van hoe de Cadware systemen zich verhouden tot de rest van de markt, kunt u eens kijken op de INVMARK website. Deze Inventor benchmark is zeer doordacht opgebouwd en geeft ook een goede indicatie van de performance bij andere CAD software.

U kunt voor meer informatie en gericht advies contact opnemen. U kunt ook verder kijken in onze webshop.

Fred Hoebink

12 dec 2022