MSI CreatorPro Z17

MSI CreatorPro Z17: mobiele alleskunner voor uw CAD werkplek

 

De MSI CreatorPro Z17 is de nieuwe werkstationslijn van MSI. Het zijn geen afgeleiden meer van de high end gaming lijnen, maar ze zijn specifiek ontwikkeld voor professionele toepassingen. Dat wil zeggen, dat ze profiteren van al het goede van de voorgangers, getild naar een nieuw niveau op verschillende vlakken.

Bekende waarden…

MSI staat bekend om uitgekiende ontwerpen, waarbij net even iets meer uit de hardware gehaald wordt dan gebruikelijk. De MSI CreatorPro Z17 is daarom geen uitzondering. Het is bovendien een uitermate compacte laptop, die deze naam ook echt verdient.

…en verbeteringen

MSI CreatorPro Z17 high performance mobiel werkstation front gesloten crop

Wat meteen opvalt als je de MSI CreatorPro Z17 in handen hebt, is de bouwkwaliteit. De eerdere MSI werkstations, die Cadware leverde, waren in dat opzicht al zeker niet slecht. De CreatorPro is zeer solide gebouwd, zonder dat het gewicht eronder lijdt. Het beeldscherm heeft een 16:10 (i.p.v. 16:9) verhouding met een hogere QHD+ resolutie. Dat betekent iets meer verticale werkruimte en een grotere scherpte (ten opzichte van Full HD).

Intel LGA1700 processor voor het juiste CAD werkstationDie nieuwe 12e generatie Intel Core processor zorgt voor ongekende prestaties. Vooral de (single threaded) performance, die voor CAD toepassingen zo belangrijk is, heeft een grotere boost gekregen dan we de laatste jaren gewend waren. Dit wordt gecombineerd met nieuw en snel DDR5 werkgeheugen. De Nvidia RTX A3000 grafische kaart heeft een update gekregen en beschikt nu over 12 GB videogeheugen.

Met twee Thunderbolt 4 aansluitingen biedt de MSI CreatorPro Z17 ook een perfecte basis voor de vaste werkplek. Met een Thunderbolt docking station kunnen eenvoudig en snel beeldschermen, netwerk en allerlei randapparatuur worden aangesloten.

Al met al is dit een pakketje om van te watertanden. Elke engineer zal het een plezier vinden om met dit apparaat te werken.

Bent u de eerste, die hiervoor gaat? Kijk in onze webshop of neem contact op voor een goed advies.

Fred Hoebink

11 jul 2022