Wat is TGX Remote Desktop Software

TGX Remote Desktop software

Fred Hoebink

15 juni 2021

Wat is TGX Remote Desktop Software

TGX Remote Desktop Software is een oplossing om op afstand te werken op uw vaste werkstation. TGX is gericht op zware, grafische systemen. Door de intelligente compressie wordt een verbinding onderhouden van hoge kwaliteit met een uitstekende response. Hierbij is het zelfs mogelijk om te werken met 4K (UltraHD) beeldschermen, zonder dat de response of de beeldkwaliteit daaronder lijdt.

Hoe werkt het?

De software draait op het host systeem (het werkstation). Deze zorgt voor compressie van data en het algemene beheer van de communicatie. Het maakt daarbij gebruik van de rekenkracht van de Nividia Quadro grafische kaart. Het enige, dat over de lijn gaat, is grafische informatie en inputsignalen van toetsenbord, muis en 3D muis.

Voordelen

De TGX Remote Desktop Software biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere remote desktop oplossingen. Allereerst blijft gevoelige informatie binnen de muren van het bedrijf. Ten tweede blijven de laadtijden kort. De bestanden blijven zo op het kantoor. Ze gaan dus niet over het Internet. Bovendien maakt uw gebruik van de rekenkracht van uw snelle (Cadware) desktop werkstation. Daarmee blijft het heen en weer slepen van zware desktop werkstations achterwege. Een desktop werkstation zal tenslotte altijd sneller zijn dan een mobiele tegenhanger.

Remote Desktop en de 3D muis

Een tekortkoming van standaard remote desktop oplossingen is het gebrek aan ondersteuning van de 3D muis. Met veel kunst- en vliegwerk wordt het wel eens aan de praat gekregen. Een solide oplossing is het vaak niet. De TGX Remote Desktop software ondersteunt de 3D muis echter zonder beperkingen. Dat geldt ook voor andere USB apparaten. Zo heeft u het comfort van de volledige werkplek ook thuis beschikbaar.

Volwaardige thuiswerkplek

Bij het inrichten van de remote werkplek is er een grote mate aan flexibiliteit. Zo kunt u aan de client zijde een eenvoudige laptop, PC of zelfs een NUC gebruiken. Daarbij zijn opstellingen met meerdere beeldschermen mogelijk. Dit kunnen zelfs Ultra HD (4K) beeldschermen zijn. In combinatie met de 3D muis beschikt u over een volwaardige thuiswerkplek.

De TGX software wordt ontwikkeld door het Amerikaanse Mechdyne. Cadware levert de TGX software in heel Europa.

Nieuwscategorieën

Recente berichten

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.