De nieuwe norm in  mobiele werkstations

De nieuwe norm in mobiele werkstations!

MSI introduceert de nieuwe generatie mobiele werkstations. Deze staan voor de nieuwe norm in mobiele werkstations. Dat merken we enerzijds aan de sterk verbeterde rekenkracht. Ten tweede zien we een enorme sprong in  grafische performance. MSI haalt het maximale uit deze nieuwe ontwikkelingen.

MSI WS66-11Ux mobiel werkstation linksvoor boven

Sneller werken, betere productiviteit

Dankzij de nieuwe 11e generatie Core processoren van Intel ervaren we een heel ander niveau in performance. Dit was tot voor kort alleen weggelegd voor de snelste desktop systemen. In deze tijd is de flexibele werkplek de norm geworden. Daarom is het prettig, dat de productiviteit daaronder niet hoeft te lijden.

Grafische stappen met Nvidia RTX

Met deze nieuwe systemen wordt ook meteen de nieuwe generatie professionele Nvidia grafische kaarten geïntroduceerd. Dit betekent een ongekende sprong in performance. In het verleden zagen we verbeteringen van 30% tot 40%. Dit keer komen we uit op een factor twee of hoger. Dat komt erop neer, dat de nieuwe Nvidia RTX A3000 grafische kaart vergelijkbare of zelfs betere prestaties biedt dan de veel duurdere Nvidia Quadro RTX5000 uit de vorige generatie.

Dit heeft invloed op meerdere vlakken. Ten eerste kan deze nieuwe midrange kaart in uw CAD applicatie met heel grote samenstellingen overweg. Een nog grotere invloed heeft het op het renderen. Dit is uiteraard geen kerntaak van de gemiddelde engineer. Door de sterk verkorte rekentijden wordt de drempel om deze mooie functionaliteit te gebruiken duidelijk lager. Zo kan bijvoorbeeld snel een sprekende afbeelding in een verkoopdossier worden gemaakt.

Interne communicatie

De interne communicatie is ook naar een hoger plan getrokken. Dankzij de PCIe 4.0 bus is de capaciteit hiervan verdubbeld. Daarvan profiteert aan de ene kant de grafische kaart. De grootste verbetering zien we echter bij de lokale opslag.

Introductiemodellen

We hebben nu twee modellen beschikbaar. De eerste is de MSI WS66-11U. Dit is de rechtstreekse opvolger van de WS66-10T met een 15,6″ beeldscherm. Daarnaast hebben we de MSI WE76-11U. Deze beschikt over een 17,3″ beeldscherm. In onze webshop vindt u meer gedetailleerde informatie over deze systemen.

Fred Hoebink

07 jun 2021